ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς : Ενιαίος αγώνας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική - Όχι στη διαθεσιμότητα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2013 11:39

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς : Ενιαίος αγώνας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική - Όχι στη διαθεσιμότητα

Δράση τώρα! Απαντάμε στις απολύσεις, στο πέταγμα των μαθητών στο δρόμο, στη βαρβαρότητα. Πέμπτη 8 Αυγούστου – ΕΠΑΛ Αργοστολίου: Διευρυμένο ΔΣ (10 πμ) και Συνέντευξη Τύπου (12 το μεσημέρι).

Κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο προχώρησαν στη διαθεσιμότητα, δηλαδή στην απόλυση χιλιάδων δημόσιων υπάλληλων, ενώ με το πολυνομοσχέδιο απελευθέρωσαν και τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Μέσα στις διαθεσιμότητες που ανακοινώθηκαν είναι και εκείνες των συναδέλφων Μιχάλη Λαϊνά και Γιώργου Τσιμάρα, νοσηλευτή και ραδιολόγου – ακτινολόγου αντίστοιχα, από τον τομέα υγείας του ΕΠΑΛ Αργοστολίου που έκλεισε. Η βαρβαρότητα, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, χτυπά πια την πόρτα μας. Τσακίζουν κάθε δικαίωμα και μεταφέρουν τα βάρη της δικής τους κρίσης στις δικές μας πλάτες. Η πολιτική αυτή δεν κάνει εξαιρέσεις και οι απολύσεις που έγιναν είναι μόνο η αρχή. Όλα τα μέτρα που παίρνονται εντάσσονται στη στρατηγική της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, με στρατιές ανέργων, εργαζόμενους με μισθούς πείνας και σε μόνιμη ανασφάλεια.

Η αναδιάρθρωση της τεχνικής εκπαίδευσης αποτελεί τμήμα της στρατηγικής τους. Θέλουν μια νέα βάρδια εργατών φθηνών - ευέλικτων – χειραγωγημένων και, ταυτόχρονα, ενισχύουν τον ιδιωτικό τομέα στην παιδεία και λειτουργούν τα δημόσια σχολεία με αγοραία κριτήρια. Στρέφουν τους μαθητές είτε εκτός σχολείου, στη μαθητεία, όπως ονομάζουν τη τζάμπα εργασία, είτε στα ΙΕΚ και στις διάφορες μορφές κατάρτισης επί πληρωμή. Γι’ αυτό κλείνουν σχολεία - πετούν μαθητές στο δρόμο – απολύουν καθηγητές. Επιταχύνουν τη συντριβή κάθε ψήγματος μόνιμης – σταθερής δουλειάς και δωρεάν εκπαίδευσης.

Δίπλα στα σχολεία που κλείνουν και στους εκπαιδευτικούς – φύλακες – καθαρίστριες που απολύουν, προχωρούν σε χτύπημα των δικαιωμάτων των μαθητών σε δωρεάν ασφαλή μεταφορά από και προς τα σχολεία, στραγγαλίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας παίζοντας με τις ζωές των παιδιών και θέτοντας υπό αμφισβήτηση ακόμη και τη χορήγηση των ιατρικών πιστοποιητικών, αφήνουν τον υποσιτισμό να θερίζει. Όλα αυτά τα ονομάζουν εξορθολογισμό!!!

Η επίθεση εκφράζεται παντού. Αφορά όλο το λαό και τη νέα γενιά: τον εργαζόμενο σε δημόσιο – ιδιωτικό τομέα, τον άνεργο, το γονιό, το μαθητή. Γι’ αυτό ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση.

Καμία αναμονή. Να μην χαθεί άλλος χρόνος.

-Ενιαίος αγώνας όλων των κλάδων, όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απέναντι στις απολύσεις και την αντιλαϊκή πολιτική.

-Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους – ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά - αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση, μέσα από δημόσιες επαγγελματικές σχολές.

-Να ανακληθούν οι απολύσεις και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις - να καταργηθεί το πολυνομοσχέδιο και κάθε νόμος που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

-Κανείς μαθητής στο δρόμο. Είκοσι, το πολύ, μαθητές ανά τμήμα. Κανένα κλείσιμο τομέα, τμήματος, σχολείου. Διασφάλιση των δικαιωμάτων των μαθητών σε σχολικές μεταφορές – ιατρικές εξετάσεις – σίτιση.

ü Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα πραγματοποιήσει ανοικτή και διευρυμένη συνεδρίαση για τις εξελίξεις, την Πέμπτη 8 Αυγούστου, στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου, στις 10 πμ. Καλούμε τους συναδέλφους, ιδιαίτερα των ΕΠΑΛ, να παραβρεθούν.

ü Στη συνέχεια, την ίδια μέρα, στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου, θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στις 12 το μεσημέρι.

Αργοστόλι 1 Αυγούστου 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας