ΕΛΜΕΚΙ: Συνεχίζουμε τον αγώνα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 18:03

ΕΛΜΕΚΙ: Συνεχίζουμε τον αγώνα

Μαζικά – μαχητικά – ταξικά – με ενιαίο αγώνα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι ο αγώνας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και τις απολύσεις πρέπει οξυνθεί τώρα και να εστιάσει σε δύο άξονες:Α) Στην αναγκαιότητα ενιαίου ταξικά προσανατολισμένου αγώνα. Τα μέτρα του πολυνομοσχέδιου δεν αφήνουν κανέναν απ' έξω, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και σε Δημόσιο και σε Ιδιωτικό τομέα. Με το πολυνομοσχέδιο καταργούν τον κατώτερο μισθό, την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, πετσοκόβουν τις όποιες παροχές έχουν απομείνει στον ΕΟΠΥΥ, φορολογούν άγρια ακόμα και τους άνεργους, την στιγμή που προσφέρουν τεράστιες και προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Απολύουν εργαζόμενους στους ΟΤΑ, εκπαιδευτικούς, πετούν έξω από τα σχολεία και τη μορφωτική διαδικασία πάνω από 20 χιλιάδες μαθητές των ΕΠΑΛ, παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα πρέπει να απαντήσουμε στις απολύσεις και ταυτόχρονα ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στη δικτατορία του κεφαλαίου. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Να μπλοκάρουμε όλες τις απολύσεις, να φέρουμε τα πάνω - κάτω. Να απαιτήσουμε τη διαγραφή του χρέους, την κατάργηση όλων των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, την αποδέσμευση της χώρας από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, με το λαό στο τιμόνι της δικής του εξουσίας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Β) Στην ανάδειξη των αναδιαρθρώσεων στην κρατική μηχανή και στο εκπαιδευτικό σύστημα σαν μια ανάγκη για την κερδοφορία κεφάλαιο που έχει συνέπεια τις απολύσεις, τη σύγχρονη ακριβοπληρωμένη αμάθεια – ημιμάθεια για τους μαθητές, την παραγωγή μιας νέας βάρδιας εργατών φθηνών ευέλικτων και χειραγωγημένων.

Αιτήματά μας:
• Ν' αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο της σφαγής.
• Όχι σε όλες τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Κανένας μαθητής εκτός σχολείου - καμία κατάργηση ειδικότητας.
• Όχι στο «νέο» σχολείο κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης - επιχειρηματικών ομίλων, στο σχολείο της μαθητείας και της τσάμπα εργασίας.
Είμαστε αισιόδοξοι. Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και των μαθητών στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης 16 Ιούλη καθώς και στην πορεία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κλιμακώνουμε την πάλη και μετά την Απεργία:
 Τετάρτη 17 Ιουλίου, νέα συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 8 μμ. Καλούμε το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία δημόσιου – ιδιωτικού τομέα να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.
 Πέμπτη 25 Ιούλη καλούμε σε σύσκεψη συλλόγους γονέων, μαθητές και συνδικάτα του δημόσιου - ιδιωτικού τομέα 7.30 μμ στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνασίου. Συγκέντρωση και συναυλία έξω από την Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία) την ίδια μέρα 9.30 μμ.
 Προγραμματίζουμε Συνέντευξη Τύπου. Βάζουμε πανό στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου, όπου καταργήθηκε ο τομέας υγείας και απολύθηκαν δύο συνάδελφοι. Λύνουμε το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στα γραφεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ, για να διαμορφώσουμε στέκι στο κέντρο της πόλης. Είμαστε σε ετοιμότητα για συσκέψεις – συγκεντρώσεις – καταλήψεις - παραστάσεις διαμαρτυρίας, από κοινού με τους μαθητές που πετιούνται έξω από το σχολείο, με τους γονείς, με συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
 Ζητάμε να υπάρξει μέρα πανελλαδικής δράσης, όπου θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια στην πρωτεύουσα κάθε Νόμου.

Αργοστόλι, 16 Ιουλίου 2013

Το Προεδρείο της ΓΣ