Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στους πομπούς του Αίνου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 18:52

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στους πομπούς του Αίνου

Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα όσον αφορά την αυξανόμενη ένταση της καταστροφής της κοινωνίας από τις πολιτικές της μνημονιακής κυβέρνησης. Τα αποτελέσματα αυτών των ανθρωποφαγικών πολιτικών και του εντεινόμενου αυταρχισμού γίνονται ολοένα και εντονότερα και στον τόπο μας. Την Κυριακή το βράδυ στο σκοτάδι, χωρίς να τηρούνται καν τα όποια νομιμοφανή δημοκρατικά προσχήματα, με κυβερνητική εντολή σταμάτησε η εκπομπή του προγράμματος της ΕΡΤ από τον πομπό του Αίνου. Αποτελεί μια ακόμα ανησυχητική πρακτική ακραίας αυθαιρεσίας η οποία προσπαθεί να κάμψει το φρόνημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και των εργαζόμενων της ΕΡΤ που σε πείσμα των απειλών συνεχίζουν να αγωνίζονται για μια αξιόπιστη και λειτουργική δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Μέρος επίσης της μνημονιακής επίθεσης στο εισόδημα των πολιτών και στις δημόσιες υπηρεσίες αποτελούν οι μεθοδεύσεις, καθ ' υπαγόρευση της τρόϊκας, για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και μετατάξεις στο δημόσιο, μέσω της "κινητικότητας", οι οποίες αφορούν κυρίως κατηγορίες δημοτικών αστυνομικών, φυλάκων σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, ενώ αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες του Δήμου Κεφαλονιάς ο οποίος στηρίζει τις κυβερνητικές πολιτικές διαφοροποιούμενος μόνο για τις "εντυπώσεις" και αρνούμενος να συμπαραταχθεί σε ένα κοινό μέτωπο με τα κινήματα για έναν αγώνα διαρκείας με στόχο τη σωτηρία των θέσεων εργασίας και των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι κλιμάκια του ΣΔΟΕ βρίσκονται στα νησιά μας ώστε να προχωρήσουν σε συλλήψεις οφειλετών του δημοσίου. Είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα το οποία απαιτεί ειδική φροντίδα και ρυθμίσεις για τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν φθάσει, στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς δική τους ευθύνη, σε αδυναμία αποπληρωμής . Τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.
Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν συνολικά και αποτελεσματικά παρά μόνο με την ολοκληρωτική ανατροπή των μνημονίων και της κυβέρνησης που τα προωθεί και την δημιουργία της κυβέρνησης της Αριστεράς.