ΕΛΜΕ-ΚΙ: Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012 10:35

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Όχι στις απολύσεις και την «αξιολόγηση»! Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συνάδελφο. Όλοι για έναν και ένας για όλους! 2000 ευρώ μεικτά μισθός στο νεοδιόριστο. Να αποδοθούν όλα τα δεδουλευμένα τώρα!

•  Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία, υψηλού επιπέδου. Ούτε ένας ανασφάλιστος, ούτε ένας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δωρεάν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις για όλους.

•  Δεν δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος. Δωρεάν βιβλία εδώ και τώρα για όλα τα παιδιά. Δωρεάν πετρέλαιο και ρεύμα στα σχολεία. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών. Παροχή γεύματος σε όλα τα παιδιά. Να καταβληθούν τώρα το εφάπαξ και οι συντάξεις σε όλους τους δικαιούχους. Κάτω τα χέρια από τις επικουρικές.

•  Οργανωμένη-συλλογική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Κανένας χωρίς ρεύμα.

•  Πλήρης μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων…) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας, απόσυρση της εγκυκλίου που δεν αναγνωρίζει την προϋπηρεσία των αναπληρωτών. Καμιά μετακίνηση εκπ/κού από νομό σε νομό, όλοι οι εκπ/κοί με οργανική θέση.

•  Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους με δίχρονη Προσχολική Αγωγή και 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά. Δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.

•  Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.

Πρόγραμμα δράσης:

Αυτές τις μέρες που ετοιμάζονται να δώσουν συντριπτικό χτύπημα, είναι ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, δημόσιος-ιδιωτικός τομέας να ξεσηκωθούν. Να απαντήσουν ενιαία, όλοι οι κλάδοι μαζί και όχι ο καθένας μόνος του, στα σχέδια που τους θέλουν σύγχρονους σκλάβους. Για το λόγο αυτό, αποφασίζουμε σαν Γενική Συνέλευση να συμμετάσχουμε στην 24ωρη γενική, πανελλαδική πανεργατική Απεργία στις 9 Φλεβάρη. Νέες Γενικές Συνελεύσεις για κλιμάκωση της πάλης με νέα 48ωρη πανεργατική Απεργία.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ