ΕΛΜΕΚΙ: Με ταξικούς αγώνες απαντάμε στις απολύσεις

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013 10:03

ΕΛΜΕΚΙ: Με ταξικούς αγώνες απαντάμε στις απολύσεις

Κανένας μόνος του. Η αποτροπή κάθε απόλυσης – διαθεσιμότητας είναι υπόθεση όλων. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιούνη στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ-ΚΙ, με αιχμή το χώρο του Δημόσιου Τομέα ανταποκρίθηκαν εκπαιδευτικοί, το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, το Σωματείο Εργαζομένων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η ΔΑΣ ΟΤΑ, οι Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων Αργοστολίου και Λειβαθούς, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων καθώς, επίσης, στελέχη και μέλη Σωματείων - Υπηρεσιακών Συμβουλίων και Δημοτικών Επιχειρήσεων. Η συγκέντρωση άνοιξε με εισήγηση που παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ σχετικά με τις εξελίξεις – αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο τομέα και τις επικείμενες διαθεσιμότητες και απολύσεις υπαλλήλων που ετοιμάζουν κυβέρνηση – ΕΕ – μονοπώλια. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν γόνιμη και ουσιαστική.

Συμφωνήθηκε να ανοίξουν άμεσα σε ΔΣ και Γενικές Συνελεύσεις εργαζομένων τα εξής:

1. Η ανάγκη ενιαιοποίησης - συντονισμού και πολιτικοποίησης της δράσης όχι απλώς ενάντια στην κυβέρνηση αλλά ενάντια στη στρατηγική κεφαλαίου και ΕΕ για ένα κράτος πιο μικρό – πιο άμεσα συνδεδεμένο με τα μονοπώλια – που θα διαμορφώνει νέα πεδία επενδύσεων για την κερδοφορία. Η επαγρύπνηση των εργαζομένων στην αναδιάταξη του πολιτικού προσωπικού του συστήματος με στόχο να ορθωθούν νέα αναχώματα στη ριζοσπαστικοποίηση του λαού. Το χτύπημα του φόβου, της μοιρολατρίας και της λογικής ότι μπορεί κανείς να σωθεί μόνος του. Το χτύπημα του «διαίρει και βασίλευε» μέσα στην εργατική τάξη.

2. Μόνο η οργάνωση από τα κάτω, στους χώρους δουλειάς, χωρίς αναθέσεις, με μαζικές διαδικασίες, με προετοιμασία για αγώνα με περιεχόμενο και μορφές που θα ανοίγουν δρόμο για ένα άλλο φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης, μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.

3. Είναι απαραίτητο ένα συνεκτικό πλαίσιο αιτημάτων που θα ανταποκρίνεται στη συγκυρία που θα διεκδικεί την άρση της επιστράτευσης, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για το Δημόσιο, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στις ιδιωτικοποιήσεις – καταργήσεις - συγχωνεύσεις και στη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια των φορέων του Δημοσίου.

4. Κεντρικό ζήτημα – αίτημα: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

5. Να προταθεί στα όργανα των σωματείων να προσυπογραφεί το πλαίσιο αυτό και να υπάρξει άμεσα κινητοποίηση για τη Δευτέρα 6 Ιούλη και ώρα 8 μμ στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης (με ανάλογη προσαρμογή με βάση τις εξελίξεις).


Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας