ΕΛΜΕ-ΚΙ: «Συμπαράσταση στους εργαζομένους της Αχαϊκής»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 07:06

ΕΛΜΕ-ΚΙ: «Συμπαράσταση στους εργαζομένους της Αχαϊκής»

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ Κανένας εργαζόμενος στην ανεργία Διασφάλιση για κάθε ευρώ αποταμίευσης των λαϊκών νοικοκυριών Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της Αχαϊκής (στο Αργοστόλι και στη Σάμη), που μαζί με εκείνους άλλων δύο συνεταιριστικών τραπεζών βρίσκονται «στον αέρα». Η οργάνωση και η πάλη και εδώ (όπως και σε κάθε άλλο χώρο), θα κρίνει το να μη γίνουν βορά στα συμφέροντα των τραπεζιτών.

Οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις τραπεζών είναι νόμος του μονοπωλιακού καπιταλισμού, ο νόμος της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης, προκειμένου τα ισχυρά κεφάλαια να γίνουν ακόμη πιο ισχυρά. Τα τραπεζικά μονοπώλια διευκολύνονται από την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας, παίρνουν στα χέρια τους ζεστό χρήμα από καταθέσεις και υποθήκες από τα δάνεια, γίνονται «πιο ανταγωνιστικοί» στον πόλεμο μεταξύ τους, που περνάει από την κατεδάφιση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων.

Μαζί με τους εργαζόμενους βγαίνουν χαμένα τα λαϊκά νοικοκυριά. Γι' αυτό είναι υπόθεση όλων μας το να μη βρεθεί κανένας εργαζόμενος από τις τράπεζες αυτές στο δρόμο.

 Κανένας εργαζόμενος στην ανεργία. Οι τράπεζες που θα πάρουν τις καταθέσεις και τα δάνεια να προσλάβουν όλους τους εργαζόμενους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 Να ξεκινήσει η προσπάθεια ενημέρωσης και συντονισμού των λαϊκών νοικοκυριών για να μην είναι τα θύματα αυτής της εξέλιξης.

 Ο σταθερός - συντονισμένος – σωστά προσανατολισμένος αγώνας των εργαζομένων και των συμμάχων τους μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Αργοστόλι 3/04/2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Τουλάτος Παύλος