ΕΛΜΕΚΙ : Απαράδεκτη κριτική από ενιστάμενους πρώην διευθυντές

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 10:15

ΕΛΜΕΚΙ : Απαράδεκτη κριτική από ενιστάμενους πρώην διευθυντές

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι είναι απαράδεκτη η ανακοίνωση ενάντια στην ΕΛΜΕ-ΚΙ, που δόθηκε στη δημοσιότητα από ενιστάμενους για τις κρίσεις πρώην διευθυντές. Η υποταγή στην αστική νομιμότητα, που θεωρούν ότι είναι καθήκον του συνδικάτου, σημαίνει άρνηση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων. Πίσω από τη δήθεν ουδετερότητα των νόμων κρύβονται στην πραγματικότητα τα ταξικά συμφέροντα της πλουτοκρατίας που τους υπαγορεύει. Άλλωστε, και το νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση των διευθυντών με βάση το οποίο κρίθηκαν και οι ίδιοι, αποτελεί μοχλό για το σχολείο ΑΕ και το διευθυντή μάνατζερ. Το συνδικάτο και οι αιρετοί έχουν όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να υιοθετούν σαν δικό τους νόμο το δίκιο των καταπιεσμένων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά ότι η εν λόγω ανακοίνωση, αντικειμενικά, υπηρετεί τη στοχοποίηση της γραμμής του μπλοκαρίσματος της αξιολόγησης στην πράξη, που εκφράστηκε με την παύλα της συναδέλφισσας Σοφίας Ποταμιάνου. Κινείται στο πνεύμα του «νόμος και τάξη» που «πυροβολεί» ότι αμφισβητεί επί της ουσίας την πολιτική των μονοπωλίων. Ρίχνει νερό στο μύλο της ΕΔΕ σε βάρος της συναδέλφου και καμία σχέση δεν έχει με την υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου απέναντι στην αυθαιρεσία κυβερνήσεων και διοικήσεων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ συνεχίζει τον αγώνα με τη γραμμή της απειθαρχίας και της ανυπακοής στο δίκαιο των εκμεταλλευτών, ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                         Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης     Γαλιατσάτος Νικόλας