Ανακοινώσεις από την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013 07:25

Ανακοινώσεις από την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

  • Για τη χθεσινή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών

Με τη συμμετοχή δεκάδων εκπαιδευτικών, του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς, συνδικάτων και φορέων, Ενώσεων - Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων καθώς και μαθητών πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της ΕΛΜΕ-ΚΙ την Πέμπτη 16/5/2013. Στη συγκέντρωση αναλύθηκαν τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα του ΔΣ από τη ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους εκπαιδευτικούς και την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην πολιτική επιστράτευση και για τη διεκδίκηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών του ελληνικού λαού. Ο αγώνας για την ανάδειξη της παιδείας σαν λαϊκό πρόβλημα πρέπει να ενταθεί, να περάσει στα χέρια των λαϊκών δυνάμεων, με περιεχόμενο, κοινωνικές συμμαχίες και μορφές δράσεις που να ανταποκρίνονται στην οξύτητα της επίθεσης.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στην κεντρική πλατεία και στους δρόμους του Αργοστολίου, ενώ μια σειρά νέες δράσεις ανακοινώθηκαν από πλευράς ΕΛΜΕ-ΚΙ.

Κάτω η επιστράτευση

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Ενιαία δημόσια – δωρεάν παιδεία για όλο το λαό

  • Για τις μετακινήσεις επιτηρητών

Μαζικές μετακινήσεις επιτηρητών:

Όχι στον εξευτελισμό και την τρομοκράτηση του κλάδου

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί απαράδεκτο και τρομοκρατικό τον τρόπο που η κυβέρνηση «χειρίζεται» τους επιτηρητές - επιστρατευμένους εκπαιδευτικούς. Κάθε χρόνο, πολύ απλά, και χωρίς ποτέ να παρουσιαστεί κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα οι επιτηρητές των πανελλαδικών ενημερώνονταν για τα καθήκοντά τους, χωρίς να εξαναγκάζονται σε επιπλέον μετακινήσεις στα σχολεία. Για αυτήν την Παρασκευή οι επιτηρητές, αιφνιδιαστικά, υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν όλοι στα σχολεία που έχουν χρεωθεί, ανεξάρτητα αν είχαν επιτήρηση ή όχι, στο όνομα της ενημέρωσής τους!!! Αρκετοί συνάδελφοι έτρεχαν να βρουν μεταφορικό, ενώ κάποιοι θα μετακινηθούν σε σχολεία με γραφεία τόσο στενά που δεν τους χωράνε καν όλους. Αποκορύφωμα είναι η μετακίνηση όσων είναι επιτηρητές στην Ιθάκη, ενώ εργάζονται και διαμένουν Κεφαλονιά, οι οποίοι έπρεπε να βρουν κατάλυμα για διανυκτέρευση στην Ιθάκη.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να τσακίσει την αξιοπρέπεια του επιταγμένου κλάδου, αξιοποιώντας τη στάση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ. Η πολιτική της εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του «Νόμος και Τάξη». Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό, ενώ την επίθεση συνδράμουν οι διοικήσεις εκπαίδευσης στο όνομα της τυπικότητας και της αυστηρής τήρησης της νομιμότητας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συνάδελφους και τις συναδέλφισσες, κάθε αλληλέγγυο του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει

για σήμερα

Παρασκευή 17 Μάη,

ώρα 12.30 το μεσημέρι,

στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας.

Να αρθεί ΤΩΡΑ η επιστράτευση

Να σταματήσει η μαζική μετακίνηση και η ταλαιπωρία των συναδέλφων

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη