ΕΛΜΕ-ΚΙ: Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012 07:33

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ με αφορμή την εξαγγελία ίδρυσης στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών στα Ιόνια Νησιά και 30 συνολικά πανελλαδικά καλεί τους συναδέλφους, μαζί με όλο το λαό, να εκφράσουν την κάθετη αντίθεσή τους. Το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ και οι συνοδοιπόροι τους προκαλούν όταν ισχυρίζονται ότι έτσι θα ανακουφίσουν τους «ντόπιους» από την εγκληματικότητα.

Τα κόμματα του κεφαλαίου, που υποκλίνονται στο θεό της ανταγωνιστικότητας, που στήριξαν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν. Η πολιτική της καταστολής στο μεταναστευτικό τον καιρό της κρίσης, μετά την περίοδο ελεύθερης μαζικής πρόσκλησης εισόδου για φθηνό εργατικό δυναμικό, είναι πλευρά της συνολικής καταστολής απέναντι στο λαϊκό κίνημα και της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Πρόκειται για μαζική φυλάκιση ανθρώπων, κάτω από απαράδεκτες και αφόρητες συνθήκες διαβίωσης, για διάστημα μέχρι 18 μήνες, παρόλο που οι περισσότεροι θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη της ΕΕ και είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, λόγω της Σένγκεν και του Κανονισμού του Δουβλίνου 2. Σκοπεύουν να φυλακίσουν ακόμη και πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο για να τους επαναπροωθήσουν σε χώρες όπου κινδυνεύει η ζωή τους, παραβιάζοντας ωμά τα δικαιώματα των προσφύγων και τη Συνθήκη της Γενεύης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ διεκδικεί:

1. Να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών.

2. Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων, όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.

3. Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων.

4. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος – μέλος της ΕΕ. Ανυπακοή στη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό Δουβλίνο 2 της ΕΕ.

5. Να σταματήσουν τα νέα μέτρα καταστολής μεταναστών στα σύνορα και η ανάθεση μέρους της φρούρησης των συνόρων στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων).

6. Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες.

7. Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα και να έχουν πλήρη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα

Αργοστόλι 30/03/2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Τουλάτος Παύλος