To ΠΑΜΕ για την απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι και την Χρυσή Αυγή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Μαΐου 2013 17:07

To ΠΑΜΕ για την απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι και την Χρυσή Αυγή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ Η 1η Μάη δεν είναι μόνο μια μέρα τιμής και μνήμης, αλλά αποτελεί και παρακαταθήκη που διδάσκει, διαπαιδαγωγεί και παραδειγματίζει. Αυτή τη μέρα, την ποτισμένη από το αίμα της εργατικής τάξης, βρήκαν τα φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής» να διοργανώσουν ρατσιστικής και φασιστικής έμπνευσης συσσίτιο ελεημοσύνης. Οι ναζί της «Χρυσής Αυγής», θέλουν να χωρίσουν έλληνες και ξένους εργάτες για να μη βλέπουν τον πραγματικό τους εχθρό, που είναι το εκμεταλλευτικό σύστημα.

Το Π.Α.ΜΕ., μετά την απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Αργοστολίου, όπου απέτρεψε τις μεθοδεύσεις κράτους και εφοπλιστών για το σπάσιμο της απεργίας και τον απόπλου του «Νήσος Κεφαλονιά», πραγματοποίησε μαζική και δυναμική συγκέντρωση στην πλ. Καμπάνας όπου κατήγγειλε και απέτρεψε τη φιέστα μίσους των υμνητών του Χίτλερ, διατρανώνοντας ότι μόνο ενωμένοι έλληνες και ξένοι εργάτες θα ανατρέψουν το σάπιο σύστημα, που γεννά μόνο εκμετάλλευση και που η «Χρυσή Αυγή» το στηρίζει.

Το εργατικό ταξικό κίνημα έχει χρέος να απομονώσει και να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους λακέδες των αφεντικών και το σύστημα που τους γεννά.