ΕΛΜΕΚΙ: «Θέτουν συνάδελφο σε διαθεσιμότητα εξαιτίας οικονομικών διαφορών που έχει με συντοπίτη του»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 11:52

ΕΛΜΕΚΙ:  «Θέτουν συνάδελφο σε διαθεσιμότητα εξαιτίας οικονομικών διαφορών που έχει με συντοπίτη του»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο συνάδελφο Δημήτρη Αχείμαστο, από το Λύκειο Πελοπίου Ηλείας, ο οποίος τέθηκε «αυτοδίκαια» σε αργία επειδή μηνύθηκε από κάποιον με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές!!! Ο μηνυτής κοινοποίησε την μήνυσή του και το σχετικό κατηγορητήριο στο ΠΥΣΔΕ Ν. Ηλείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση όπως και η Διεύθυνση Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κοινοποίησαν στο συνάδελφο την υπαγωγή του στις διατάξεις του Ν. 4043/2012 «περί διαθεσιμότητας, αργίας ένεκα ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας»

Η πρόκληση απέναντι στο συνάδελφο είναι πρόκληση απέναντι σε ολόκληρο τον κλάδο. Είναι ευθύνη του συνδικαλιστικού κινήματος να κλείσει τα σχολεία, να απαντήσει με ταξική ενότητα, συγκροτημένα, οργανωμένα.
Σήμερα ο Δημήτρης, μεθαύριο εμείς!

Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός! Όλοι στους δρόμους. Κάθε καθυστέρηση είναι κίνδυνος-θάνατος. Να βγούμε έξω, να αγωνιστούμε! Άλλο δρόμο, άλλη επιλογή δεν έχουμε!
Τρομοκρατούν! Φοβερίζουν τον κόσμο!

Αξιολόγηση, νέο πειθαρχικό δίκαιο και Π.Δ για τη διαθεσιμότητα είναι το μαστίγιο για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και το σχολείο Α.Ε! Θωρακίζουν το σύστημα για τα επόμενα πιο σκληρά, πιο αντιλαϊκά, πιο ταξικά μέτρα που ετοιμάζουν!
Ψηλά το κεφάλι.

Αλληλεγγύη στο συνάδελφο

Ενότητα και αγώνας:
 Να σταματήσει τώρα η δίωξη!
 Να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο περί αξιολόγησης και διαθεσιμότητας.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας