Μια Θιακιά στην νέα κ.ε. του ΚΚΕ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 18:35

Μια Θιακιά στην νέα κ.ε. του ΚΚΕ

Mια θιακιά η Λουίζα Ράζου εκλέχτηκε και πάλι στη νέα Κ.Ε. του ΚΚΕ. Η Λουίζα Ράζου υπήρξε πάντα οργανωτικό στέλεχος του ΚΚΕ, το 1996 μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και στη συνέχεια μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και μετέπειτα καθοδηγούσε οργανώσεις όπως αυτή της Πελοποννήσου. Στη δημοσιότητα έδωσε το ΚΚΕ την σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής που εξέλεξε το 19ο συνέδριο του κόμματος.

Γραμματέας  αναδείχθηκε ο Δ. Κουτσούμπας ενώ η Αλ. Παπαρήγα, που δεν έθεσε υποψηφιότητα για την επανεκλογή της θα παραμείνει, τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας. Στη σύνθεση της νέας Κ.Ε. δε μετέχουν ο Θ. Γουλής και η Αλ. Μπαλού, που ήταν μέλη της απελθούσας σύνθεσης του οργάνου.

http://nikiana.files.wordpress.com/2009/04/proeklogiki_sygkentrosi_05_04-09-3.jpg

 

Η Κεντρική Επιτροπή που εξέλεξε το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ (με αλφαβητική σειρά) είναι: Αβραμόπουλος Κώστας, Αλέπης Πέτρος, Αρβανιτάκης Δημήτρης, Αρβανιτάκης Διονύσης, Βαγενάς Ελισσαίος, Βαρδαλής Σάκης, Γκιόκας Γιάννης, Γκιώνης Θέμης, Γόντικας Δημήτρης, Δημουλάς Τηλέμαχος, Ζάχαρης Δημήτρης, Ζιώγας Κώστας, Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Κανταρτζής Αχιλλέας, Καπέτη Θεανώ, Καραθανασόπουλος Νίκος, Κατροδαύλη Ελένη, Κατσώτης Χρήστος, Κουμπούρης Δήμος, Κουρκούνης Νίκος, Κουτσούμπας Δημήτρης, Κωνσταντινίδης Θεοδόσης, Κωτσαντής Σήφης, Λαμπρινού Μαρία, Λουκάς Στέφανος, Λυμπερίδης Ζήσης, Μαϊλης Μάκης, Μαμάης Βασίλης, Μανουσογιαννάκης Γιάννης, Μανωλάκου Διαμάντω, Μαρίνος Γιώργος, Μαρούδας Ρίζος, Μηλιαρονικολάκη Ελένη, Μπασδέκης Κώστας, Μπάτσικας Κώστας, Μπέλλου Ελένη, Μπούτας Βαγγέλης, Νταγκουνάκης Γιώργος, Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα, Παντελάκη Ελπίδα, Παπαδάκης Κώστας, Παπαδόπουλος Μάκης, Παπαλεωνίδας Δημήτρης, Παπαρήγα Αλέκα, Παπασταύρου Κύριλλος, Παρασκευάς Κώστας, Παφίλης Θανάσης, Πέρρος Γιώργος, Πρωτούλης Γιάννης, Ράζου Λουίζα, Σκιαδιώτης Γιώργος, Σοφιανός Νίκος, Τασιούλας Γιάννης, Τζαβάρας Δημήτρης, Τζίμας Θανάσης, Τούσσας Γιώργος, Τσατσούλη Τασία, Τσιαπλές Τάσος, Τσιμπόγλου Σάββας, Φειδάκη Καίτη, Χαρίτος Γιώργος, Χιώνης Θοδωρής και Χριστάνης Νίκος

Το 19ο Συνέδριο εξέλεξε επίσης την Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου την οποία αποτελούν οι: Βλόντζος Θανάσης, Κακουλίδου Χρύσα, Κροκίδη Λίνα, Κολοβός Χρήστος, Νάνος Γιώργος, Παναγής Γιώργος, Χώτος Γιάννης.

ΛΟΥΙΖΑ ΡΑΖΟΥ: Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΛΩΡΗ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

'Οσον αφορά την κρίση, η Λουίζα Ράζου μεταξύ άλλων επισήμανε: «Στις σημερινές συνθήκες που βαθαίνει και οξύνεται η καπιταλιστική οικονομική κρίση, επιβεβαιώνεται από όλα τα γεγονότα και τις εξελίξεις η βασική εκτίμηση του ΚΚΕ ότι πρόκειται για κρίση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, κρίση υπερπαραγωγής και υπερσυσσώρευσης των κεφαλαίων, από την οποία μόνοι ωφελημένοι είναι οι δημιουργοί της, δηλαδή το κεφάλαιο και η αστική τάξη της χώρας, ενώ αυτοί που πληρώνουν είναι τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η εργατική τάξη».

Η Λουίζα Ράζου κατήγγειλε την τρικομματική κυβέρνηση, που σπέρνει το φόβο και τον τρόμο στο λαό και προσπαθεί να τον πείσει ότι πρέπει να ακολουθήσει τη γραμμή της ανασυγκρότησης της χώρας με επενδύσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Η άλλη γραμμή αστικής διαχείρισης της κρίσης είναι αυτή που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, σπέρνοντας αυταπάτες ότι με ένα άλλο μείγμα διαχείρισης, με «αντιμνημονιακά» μέτωπα από τα πάνω, χωρίς όμως αντιμονοπωλιακή πάλη και ξεχωρίζοντας τον υγιή καπιταλισμό από τους κακούς επιχειρηματίες, μπορεί να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση, όπου θα βγουν ωφελημένοι και τα μονοπώλια και ο λαός.

Το ΚΚΕ, τόνισε η Λουίζα Ράζου, επισημαίνει ότι ο λαός πρέπει να κρίνει με βάση το ταξικό συμφέρον του και όχι με βάση τα διλήμματα που του θέτουν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, με στόχο να ενσωματώσουν την οργή και την αγανάκτησή του στο σύστημα. Υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος και αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποιημένα τα βασικά μέσα παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας. Αυτό που απαιτείται σήμερα, επισήμανε, είναι ένα κίνημα μαζικό οργανωμένο, αντιμονοπωλιακό, αντικαπιταλιστικό με πρωτοπόρα την εργατική τάξη και τους συμμάχους της που θα βάλει πλώρη να αμφισβητήσει την εξουσία των μονοπωλίων, είτε με τη μία μορφή διαχείρισης είτε με την άλλη.

http://www.ithacanews.gr