Ν.Ε. ΚΚΕ: Η πάλη για την εργατική εξουσία και η «ενότητα της αριστεράς»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 10:27

Ν.Ε. ΚΚΕ: Η πάλη για την εργατική εξουσία και η «ενότητα της αριστεράς»

Πολλά κροκοδείλια δάκρυα χύνονται στις μέρες μας για μια «δήθεν» πολυπόθητη ενότητα της αριστεράς, εκλογική κατά κύριο λόγο, που θα έλυνε ως δια μαγείας κατά τους εμπνευστές της τα προβλήματα του λαού. Που θα διαχειριζόταν με καλύτερο τρόπο την κρίση, το χρέος κ.ο.κ. Στην ίδια ρότα κινείται και η πρόσφατη πρόταση της ΝΕ του Συν για κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Για το ΚΚΕ η «ενωμένη αριστερά» όχι μόνο δεν είναι «αποφασιστική δύναμη, που θα δώσει πολλαπλάσια ορμή στους αγώνες των εργαζομένων για μια πολιτική εξόδου από τη σημερινή κατάσταση», όχι μόνο «σπέρνει συγχύσεις», αλλά χειραγωγεί, υποτάσσει το λαό στην αστική εξουσία. Κι αυτό γιατί πέρα από την αφερεγγυότητα των δυνάμεων που την προτείνουν, αλλαγές υπέρ της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν αν δεν γίνει λαϊκή περιουσία ο πλούτος που παράγουν οι εργατοϋπάλληλοι και που βρίσκεται στα χέρια λίγων. Δεν υπάρχουν λύσεις που να ευνοούν και τα μονοπώλια και το λαό, σε καμία χώρα δεν έχουν εφαρμοστεί. Όπου σχηματίστηκαν κεντροαριστερές κυβερνήσεις αποδείχτηκαν εργαλεία των κεφαλαιοκρατών για να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα. Πρόκειται για επικίνδυνες λύσεις, για εφεδρείες των μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα. Είναι το μόνο κόμμα που αποκάλυψε το 2009 ότι έρχεται αντιλαϊκή θύελλα είτε γινόταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, είτε η ΝΔ. Είναι το μόνο κόμμα που αποκάλυψε το χαρακτήρα της ΕΕ ως λυκοσυμμαχίας του κεφαλαίου, όταν οι σημερινές αυτοαποκαλούμενες «αριστερές» δυνάμεις μας αποκαλούσαν δογματισμούς και συναινούσαν στην καταλήστευση του λαού μέσω της ΕΕ. Τα άλλα κόμματα πρέπει να απολογηθούν γιατί εξαπάτησαν το λαό ότι με την ΕΕ θα έτρωγε με χρυσά κουτάλια, ότι μέσα στην ΕΕ θα ερχόταν η σύγκλιση των οικονομιών και των λαϊκών εισοδημάτων, ότι η ΕΕ θα γινόταν των λαών!!! Και όχι μόνο τον εξαπάτησαν εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να σπέρνουν αυταπάτες για το χαρακτήρα και το ρόλο και της ΕΕ και του αστικού κράτους.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι κυρίαρχος λαός και ελεύθερος είναι μόνο αυτός που κατέχει τα μέσα παραγωγής στη δική του εξουσία. Σε αυτά τα πλαίσια δεν χωρά καμιά διαχειριστική πρόταση στα πλαίσια του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Όσο η αστική τάξη προασπίζεται τα κέρδη της και το πολιτικό σύστημα την υπηρετεί, τόσο ο λαός θα εξαθλιώνεται.

Το ΚΚΕ σε καμία περίπτωση δεν θα δώσει χέρι βοήθειας στο κεφάλαιο και τους υπηρέτες του. Οι θέσεις του είναι ξεκάθαρες και σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τα κόμματα που αυτοαποκαλούνται αριστερά και προοδευτικά. Στο κάτω κάτω εμείς δεν δηλώνουμε αριστεροί, αλλά κομμουνιστές και αυτό που υποστηρίζουμε είναι τη νίκη της εργατικής τάξης, στην πάλη των τάξεων που διεξάγεται, και όχι τη διαπραγμάτευση του κόστους της εργατικής δύναμης.

Το ΚΚΕ καλεί όλο το λαό να μην εξαπατηθεί για άλλη μια φορά. Να μην αφεθεί στους κάθε είδους «σωτήρες». Να πάρει την ατομική του ευθύνη, να πιστέψει στη δύναμή του και να οργανωθεί στον τόπο δουλειάς, στη γειτονιά, παντού. Να συστρατευθεί με το ΚΚΕ - ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί του- για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία.

Να δώσει ηχηρό μήνυμα και στις επικείμενες εκλογές με ψήφο στο ΚΚΕ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ.

 

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ