Συνέντευξη ΣΥΡΙΖΑ: «Πανηγυρίζουν για το ΤΕΙ ενώ θα έπρεπε να κρύβονται»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 19:22

Συνέντευξη ΣΥΡΙΖΑ: «Πανηγυρίζουν για το ΤΕΙ ενώ θα έπρεπε να κρύβονται»

Πολλά θέματα έθιξε ο Θόδωρος Γαλιατσάτος κατά την σημερινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.Ο κ. Γαλιατσάτος έχοντας στο πλευρό του τον Στέλιο Ματαράγκα, αναφέρθηκε σε προβλήματα τόσο τοπικού όσο  και Εθνικού ενδιαφέροντος, ενώ προανήγγειλε και την έναρξη των διεργασιών στην τοπική αυτοδιοίκηση με την πρώτη συζήτηση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 10.30 το πρωί. Επί της ουσίας, ο κ. Γαλιατσάτος έκανε δριμεία κριτική για του χειρισμούς αναφορικά με το θέμα του ΤΕΙ, ενώ δεν παρέλειψε να θίξει και το θέμα της Κύπρου. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Όσον αφορά το ΤΕΙ ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε πως «Ο αγώνας των φοιτητών και του λαού κράτησε εν ζωή το ΤΕΙ. Παραδίδουμε τους τοπικούς παράγοντες στην κρίση της νεολαίας και του λαού. Σπύρου. Παρίσης, Γκερέκου και Διοικούσα του ΤΕΙ, πανηγυρίζουν όταν θα έπρεπε να κρύβονται». Λούκα ή Θόδωρος; Στις ερωτήσεις που ακολούθησαν τέθηκαν ερωτήματα από τους δημοσιογράφους για το ΤΕΙ και για υποψηφίους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του 2014, χωρίς ωστόσο ο Θόδωρος Γαλιατσάτος να δώσει διαλευκάνει την κατάσταση. Μάλιστα έγινε ερώτηση αν θα είναι η Λούκα Κατσέλη ή ο ίδιος υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ωστόσο ο Θόδωρος Γαλιατσάτος παρέπεμψε την διαδικασία ανάδειξης υποψηφίου στις συζητήσεις με την κοινωνία που θα ξεκινήσουν την Κυριακή.

Ο κ. Γαλιατσάτος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τελευταίο συλλαλητήριο για το ΤΕΙ στην Περιφεριακή Ενότητα και ερωτηθείς για το αν ενοχλήθηκε από την αποχώρηση των φοιτητών, τόνισε ότι υπήρξε μία «πολιτική ανωριμότητα από τους φοιτητές που δεν βοήθησε στον αγώνα τους, ούτε του ίδιους».

Ο κ. Ματαράγκας Από την πλευρά του σχετικά με το ενδεχόμενο «αλλοίωσης» του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαστε ένα Ριζοσπαστικό κόμμα και θα συνεχίσουμε να είμαστε γιατί οι εποχές το απαιτούν».

Πιο αναλυτικά ο κ. Γαλιατσάτος στην Ομιλία του τόνισε τα εξής:

Η κατάσταση στην Κύπρο

Το ηχηρό και περήφανο ΌΧΙ του Κυπριακού κοινοβουλίου στα σχέδια διάλυσης της Κυπριακής δημοκρατίας είναι ταυτόχρονα ΌΧΙ όλων των Ελλήνων και όλων των Ευρωπαϊκών λαών σε ένα αδιέξοδο και αυτοκαταστροφικό για την Ευρώπη δρόμο.
Πρόκειται για την μετατροπή της Κύπρου όπως και της Ελλάδας άλλωστε, σε ειδική οικονομική ζώνη με μισθούς πείνας και εργασιακές σχέσεις σκλαβοπάζαρου αλλά και για την υφαρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους εν προκειμένω του φυσικού αερίου στην Κύπρο.
 Υπογραμμίζουμε τις τεράστιες ευθύνες της Ελληνικής κυβέρνησης που συναίνεσε στην γερμανική στρατηγική
 Όταν υπάρχουν ισχυρές λαϊκές αντιστάσεις και πολιτική βούληση τα περιθώρια διαπραγμάτευσης είναι μεγάλα.
Επιβεβαιώνεται ως μοναδική και πραγματικά ρεαλιστική και δίκαιη λύση, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, για συνολική Ευρωπαϊκή λύση στην κρίση και αντιμετώπιση του χρέους στα πρότυπα της λύσης του γερμανικού χρέους το 1953.

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων έγινε θύμα του αντιεκπαιδευτικού σχεδίου ΑΘΗΝΑ, της τρικομματικής κυβέρνησης, της υποταγής και της υποκρισίας των τοπικών παραγόντων.
Αφυδατώνεται από φοιτητές, αποδυναμώνεται από τμήματα απογυμνώνεται από ειδικότητες – κλειδιά.
Στόχος του σχεδίου ήταν και είναι η προσαρμογή στις απαιτήσεις της τρόικα και των Ευρωπαϊκών οδηγιών για μείωση του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας για δημιουργία ζωτικού χώρου για την παρέμβαση στην Εκπαιδευτική διαδικασία του ιδιωτικού κεφαλαίου.
Σ' αυτήν την κατεύθυνση θα λειτουργήσει και η περίφημη Κοινοπραξία.

DSC 0105

Ο αγώνας του λαού, των κινημάτων και των φοιτητών το κράτησε στην ζωή.

Ο ίδιος αγώνας, με εφαρμογή μιας άλλης φιλολαϊκής εκπαιδευτικής πολιτικής θα το αναβαθμίσει δίνοντας του όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στα Ιόνια Νησιά.

Παραδίδουμε τους τοπικούς παράγοντες στην κρίση της νεολαίας και του λαού.

Πανηγυρίζουν όταν θα έπρεπε να κρύβονται.

Σπύρου Σπυρίδωνας Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων,
Παρίσης Αλέξανδρος Δήμαρχος Κεφαλονιάς,
Γκερέκου Άντζελα βουλευτή Κερκύρας,
Διοικούσα επιτροπή ΤΕΙ Ιονίων νήσων.

 

Υπεράσπιση της βιωσιμότητας του Περιβάλλοντος μας και της δημόσιας περιουσίας

 Η περίπτωση της Οξειάς, δείχνει την πλήρη υποταγή της τρικομματικής πολιτικής ηγεσίας στα κελεύσματα του ιδιωτικού κεφαλαίου, καταφανώς σε βάρος των νησιών, της χώρας και του λαού.
 Θέλουν να καταργήσουν την εφαρμογή διεθνών συνθηκών, εθνικών και ελληνικών νόμων για την εξυπηρέτηση του δήθεν επενδυτή.
 Η πώληση του αεροδρομίου θα πλήξει τον τουρισμό. Πρέπει να εμποδιστεί.
 Η προσφυγή πολιτών για την μεταβίβαση, χωρίς επιστροφή της μαρίνας στο ΤΑΙΠΕΔ εκδικάζεται στις 5/4/2013. Ο Δήμος Κεφαλονιάς θα συμπαρασταθεί;
 Η συνεχής αποδιοργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών τέκνο του Καλλικράτη και της μνημονιακής πολιτικής, οδηγεί στην αύξηση του κόστους για την εξυπηρέτηση των πολιτών, στην απόλυση εργαζομένων στην διάλυση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τελευταία παράδειγμα τα γραφεία του ΕΟΤ, όπου 2.500 επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς – Ιθάκης θα ¨τρέχουν¨ στην πάτρα για την πιο απλή εξυπηρέτηση.

DSC 0103

Κοινωνική πολιτική

Έχουμε ήδη αναφερθεί στην μεγάλη ανυπαρξία δημοτικής πολιτικής στο συγκεκριμένο θέμα.
 Το καφενείο της Καμπάνας, οι νέοι άνθρωποι που απασχολούνται σ αυτό, στηρίζονται πλέον από την βοήθεια των συμπολιτών και των κινημάτων. Ο δήμος Κεφαλονιάς, ο κατ εξοχήν υπεύθυνος για την λειτουργία του αδιαφορεί εδώ και πολύ καιρό!
 Η Βοήθεια στο Σπίτι, τελειώνει ως πρόγραμμα με την σημερινή του μορφή στις 31/03/2013. Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία, οι ωφελούμενοι που είναι άτομα μοναχικά και με ειδικές ανάγκες από 500 μειώνονται σε 50, το όλο πρόγραμμα στην ουσία ιδιωτικοποιείται. Ο δήμος Κεφαλονιάς δεν έκανε απολύτως τίποτα για να εντάξει τους εργαζόμενους στην οργανική του δύναμη και να προστατεύσει τους αδύναμους συμπολίτες μας!
 Ο Βρεφονηπιακός σταθμός στην νότια περιοχή της πόλης του Αργοστολιού είναι από καιρό έτοιμος από κτιριολογική άποψη. Δεν λειτουργεί όμως, στερώντας σημαντική βοήθεια σε εργαζόμενους συμπολίτες και συμπολίτισσες και πολύτιμες θέσεις εργασίας σε επιστήμονες και βοηθητικό προσωπικό. Ο δήμος Κεφαλονιάς τι έχει πράξει για δώσει διέξοδο στο σοβαρό αυτό θέμα;
 Το κτίριο του Δημοτικού Γηροκομείου πάει να μοιάσει με το γεφύρι της Άρτας. Αλήθεια γιατί δεν προχωρούν οι εργασίες; Υπάρχουν οι πιστώσεις για την ολοκλήρωση του; Και ενώ η πρώτη αυτή πτέρυγα είναι ..ατέλειωτη και οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι μεταφέρονται από δω και από εκεί ταλαιπωρούμενοι, ο δήμος εξαγγέλλει και την κατασκευή της δεύτερης πτέρυγας! Αλήθεια γιατί αντί της δεύτερης αυτής πτέρυγας δεν αξιοποιείται το υπερσύγχρονο κτίριο του Γηροκομείου στην Σάμη; Γιατί πρέπει να δαπανηθούν εκατομμύρια ευρώ ενώ υπάρχει 'έτοιμο γηροκομείο 34 θέσεων στην Σάμη που τώρα το καταστρέφει ο χρόνος και οι βανδαλισμοί;
 Ενδιαφέρθηκε άραγε μέχρι τώρα καθόλου ο Δήμος Κεφαλονιάς για τις εκατοντάδες των εποχιακά εργαζομένων ιδιαίτερα στον τουρισμό, που από φέτος χάνουν στην πράξη το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας;

Πιστεύουμε ότι όλα τα παραπάνω κοινωνικού χαρακτήρα προβλήματα είναι παρά πολύ σοβαρά για να τα αντιμετωπίζει ο δήμος με την αδιαφορία του.

ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 Τι δείχνουν τα δύο χρόνια εφαρμογής του Καλλικράτη σε δήμο και περιφέρεια;
 Θα αλλάξει το χωροταξικό και με ποιόν τρόπο;
 Μπορεί να συνεχίζει να εφαρμόζεται το θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη;
 Πως θα εκλέγονται τα δημοτικά και Π.Σ. αν στην κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ;
 Πως θα διοικούνται οι μονάδες της Αυτοδιοίκησης;
 Πως θα συμμετέχει ο λαϊκός παράγων ουσιαστικά στην διαμόρφωση της πολιτικής του δήμου και της Περιφέρειας;
 Πως θα ξαναδυναμώσουν τα χωριά και οι ¨περιφέρειες¨ της Περιφέρειας;
 Πως προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για τις ερχόμενες εκλογές αυτοδιοίκησης;

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ μία πρώτη συζήτηση την Κυριακή 24/3/2013