H ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τον κυβερνητικό σχεδιασμό για απαγόρευση του δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 07:31

H ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τον κυβερνητικό σχεδιασμό για απαγόρευση του δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τον κυβερνητικό σχεδιασμό για απαγόρευση, στην ουσία, του δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία. Σκοπεύουν να θεσμοθετήσουν ακόμη και το κατάπτυστο μέτρο του λοκ – άουτ για τους εργοδότες. Η παρέμβαση αφορά και τη δομή και τη λειτουργία των συνδικάτων, με στόχο τον εξολοκλήρου αφοπλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Πρόκειται για αντιδραστικό σχέδιο, που στοχεύει να φορέσει πιο βαριές αλυσίδες στην εργατική τάξη.

Η αντιλαϊκή πολιτική και η όξυνση της καταστολής αποτελούν δύο πλευρές ενός νομίσματος. Το κεφάλαιο δεν έχει δισταγμούς, προκειμένου να υπερασπίσει τα ταξικά του συμφέροντα. Το δόγμα νόμος και τάξη, οι επιστρατεύσεις απεργών, η χρησιμοποίηση των ΜΑΤ, οι προβοκάτσιες και οι επιθέσεις κατά των ταξικών συνδικάτων, που υλοποιεί το πολιτικό του προσωπικό, δεν είναι τυχαία.

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ δίνει το παρόν στον αγώνα ενάντια στη νέα βάναυση επίθεση σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Το πώς θα απεργούν, το πώς θα λειτουργούν τα σωματεία, είναι αποκλειστικό δικαίωμα των ίδιων των εργαζομένων.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης                   Γαλιατσάτος Νικόλας