Αιχμηρή ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη Χρυσή Αυγή

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Μαρτίου 2013 13:50

Αιχμηρή ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη Χρυσή Αυγή

Η φασιστική Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται την εξαθλίωση του λαού μοιράζοντας τρόφιμα, θέλοντας ουσιαστικά να αποκρύψει ότι αυτή οφείλεται στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τους υπηρέτες του. Βρισκόμενη αγκαλιά με τους εφοπλιστές και το μεγάλο κεφάλαιο, προσπαθεί να συσκοτίσει επιδιώκοντας να πετύχει τόσο την αδρανοποίηση κάθε προσπάθειας οργάνωσης της πάλης του λαού, όσο και τη διάσπαση της εργατικής τάξης με βάση τη φυλή, το χρώμα του δέρματος, το θρήσκευμα. Ουσιαστικά πετά το ξεροκόμματο για να εξαγοράσει συνειδήσεις στέλνοντας τους εργαζόμενους στο σπίτι τους, ενώ ταυτόχρονα τους καλεί να δουλεύουν για 18€ την ημέρα.

Η “Χρυσή Αυγή” αποτελεί οργάνωση της αστικής τάξης και των μηχανισμών του κράτους. Αποτελεί όχημα διείσδυσης αντιδραστικών ιδεών στα εργατικά – λαϊκά στρώματα, χρησιμοποιώντας έντονα το λαϊκισμό και τη φασιστική δημαγωγία προβάλλοντας εαυτόν ως αντιπλουτοκρατική και αντισυστημική πολιτική δύναμη.

Έχει αναλάβει το ρόλο της κατασταλτικής και προβοκατόρικης υπεράσπισης της εξουσίας των μονοπωλίων, της προστασίας της εξουσίας αυτής, από τη λαϊκή οργή και αμφισβήτηση.

Για αυτό το λόγο η “Χρυσή Αυγή” εχθρεύεται το ΚΚΕ, το εργατικό κίνημα, τις ταξικές  συσπειρώσεις του λαού μας. Εχθρεύεται όσους πολεμούν τα αφεντικά της, δηλαδή αυτούς που πολεμούν την αστική τάξη.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ένα πράγμα: ο ναζισμός στη Γερμανία δυνάμωσε όταν τσάκισαν το εργατικό κίνημα και όταν μπήκαν οι ναζιστές, όπως οι σύγχρονοι χρυσαυγίτες, μέσα στο σύστημα πρόνοιας, της κοινωνικής πολιτικής, δίνοντας επιδόματα στους ανέργους και στις γυναίκες για να γυρίσουν στα σπίτια. Και με αυτόν τον τρόπο δημιούργησαν υλικό συμφέρον και έτσι διαδόθηκε και εμπεδώθηκε ο ναζισμός.

            Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα των νησιών μας να απομονώσουν τις αντιδραστικές θεωρίες της “Χρυσής Αυγής” καθώς και κάθε δράση της. Να μην παρασυρθούν  από τη λαϊκιστική της τακτική, να μη παρευρεθούν στα συσσίτια της ντροπής. 

            Ο Κεφαλονίτικος και Θιακός λαός πιστός στις αγωνιστικές του παραδόσεις, οφείλει να  διώξει την οργάνωση των φασιστών  από κάθε τόπο δουλειάς, από κάθε γειτονιά ή χωριό  που ζει κι αναπνέει η εργατική τάξη, και οι φτωχοί βιοπαλαιστές της πόλης και της υπαίθρου.

Αργοστόλι 2/3/2013