ΕΛΜΕΚΙ: Επιβάλλεται η ιατρική κάλυψη των περιοχών στις οποίες υπάρχουν σχολικές μονάδες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Μαρτίου 2013 09:04

ΕΛΜΕΚΙ: Επιβάλλεται η ιατρική κάλυψη των περιοχών στις οποίες υπάρχουν σχολικές μονάδες

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, θεωρεί επιτακτικά αναγκαίο να τονίσει τη σημασία ύπαρξης και λειτουργίας όχι μόνο των δύο Νοσοκομείων του Νομού αλλά και τη σημασία στελέχωσης των Κέντρων Υγείας και Αγροτικών Ιατρείων στην Περιφέρεια. Μια σειρά σχολικές μονάδες της Περιφέρειας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν έκτακτα προβλήματα υγείας των μαθητών, σπεύδουν αναγκαστικά σε ιδιώτες γιατρούς, εάν βεβαίως υπάρχουν.

Ιδιαίτερα έντονο είναι το φαινόμενο στην περιοχή των Πρόννων, στην Πύλαρο, στην Έρισσο και στην Ιθάκη. Η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της στην τοπική διοίκηση, αντί να προβούν στην αναβάθμιση της πρόληψης και της περίθαλψης των μαθητών, με δημόσια δωρεάν καθολική κάλυψη μέσα στα σχολεία (προσλήψεις σχολιάτρων κ.λ.π.), φροντίζουν να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών. Εκδήλωση του φαινομένου ήταν και η ανεπάρκεια στην κάλυψη των μαθητικών αγώνων με ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου μεγαλώνει ολοένα περισσότερο την απόσταση ανάμεσα στην ανάγκη για ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας και στην κάλυψη που υπάρχει στην πράξη για το λαό και τη νεολαία. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι επιβάλλεται η ιατρική κάλυψη των περιοχών στις οποίες υπάρχουν σχολικές μονάδες και η καθολική κάλυψη λαού – νεολαίας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Επιπλέον, πρέπει να παρθούν μέτρα για τις δωρεάν εξετάσεις, τον εμβολιασμό και γενικά για τη μέριμνα της υγείας της νεολαίας. Απαιτούμε να γίνουν ιατρικές εξετάσεις σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, με επισκέψεις σε όλα τα σχολεία και να παρασχεθούν δωρεάν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας. Να προσληφθούν δύο τουλάχιστον σχολίατροι για την Κεφαλονιά και το Θιάκι.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης                 Γαλιατσάτος Νικόλας