ΕΛΜΕΚΙ : Διαλύουν την ειδική αγωγή - Κλείνουν τα ειδικά σχολεία

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 10:27

ΕΛΜΕΚΙ : Διαλύουν την ειδική αγωγή - Κλείνουν τα ειδικά σχολεία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει το έγκλημα που διαπράττουν κυβέρνηση και ΕΕ σε βάρος της ειδικής αγωγής, των δομών και των σχολείων που την υπηρετούν. Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, αναπηρικό κίνημα, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό να συναντηθούν στον αγώνα για:

  1. 1.Να καταργηθείο Ν.4115/2013 της σφαγής της Δημόσιας Δωρεάν Ε.Α.
  2. 2.Καθιέρωση της Ειδικής Αγωγής ως υποχρεωτικής και αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν από την ηλικία των 3 χρόνων, με λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε οι οικογένειες των ΑμΕΑ και των παιδιών με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες να μη χρειάζεται να καταβάλουν ούτε ευρώ για τη διάγνωση, αξιολόγηση, συμβουλευτική και αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών τους.
  3. 3.Να χρηματοδοτηθεί γενναία ο ευαίσθητος αυτός χώρος και να δημιουργηθούν όλες οι αναγκαίες υποδομές ώστε όλα τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες να φοιτούν στη Δημόσια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
  4. 4.Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στο χώρο της Ε.Α. (εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό) και να γίνουν όλοι οι αναγκαίοι διορισμοί ώστε να στελεχωθεί η Ε.Α. με μόνιμους εργαζόμενους.

Επιπρόσθετα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να λειτουργήσει στις Πανελλαδικές κέντρο εξέτασης «φυσικώς αδυνάτων μαθητών» στο Νομό μας κι όχι να εξαναγκάζονται οικογένειες και μαθητές να υποστούν το δυσβάσταχτο κόστος και την ψυχολογική επιβάρυνση της μετακίνησης επί δεκαπενθήμερο στην Πάτρα.

Κάνουμε το πλαίσιο αυτό υπόθεση δράσης.

Όλα τα σχολεία στο δρόμο!!!

Πέμπτη 28 Φλεβάρη

12 το μεσημέρι

συγκέντρωση των σχολείων μπροστά στην πρώην  Νομαρχία

και παραστάσεις σε Περιφέρεια - Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

 

Αργοστόλι 25/02/2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας