ΣΥΡΙΖΑ: Κοινωνική πολιτική …υπό το μηδέν! Όλοι και όλες στην απεργία της 20ης Φλεβάρη στην πλατεία Καμπάνας!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 07:40

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινωνική πολιτική …υπό το μηδέν! Όλοι και όλες στην απεργία της 20ης Φλεβάρη στην πλατεία Καμπάνας!

Με αφορμή το τελευταίο,χρονικά, περιστατικό της διαθεσιμότητας και ουσιαστικά απόλυσης των δημοτικών υπαλλήλων στο οποίο φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο δήμος Κεφαλονιάς και προσωπικά ο ίδιος ο δήμαρχος επισημαίνουμε και τα ακόλουθα: *Το καφενείο της Καμπάνας, οι νέοι άνθρωποι που απασχολούνται σ αυτό, στηρίζονται πλέον από τη βοήθεια των συμπολιτών και των κινημάτων. Ο δήμος Κεφαλονιάς, ο κατ εξοχήν υπεύθυνος για τη λειτουργία του, αδιαφορεί εδώ και πολύ καιρό!

*Η Βοήθεια στο Σπίτι τελειώνει ως πρόγραμμα με τη σημερινή του μορφή στις 31/03/2013. Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία, οι ωφελούμενοι που είναι άτομα μοναχικά και με ειδικές ανάγκες από 500 μειώνονται σε 50, το όλο πρόγραμμα στην ουσία ιδιωτικοποιείται. Ο δήμος Κεφαλονιάς δεν έκανε απολύτως τίποτα για να εντάξει τους εργαζόμενους στην οργανική του δύναμη και να προστατεύσει τους αδύναμους συμπολίτες μας!

*Ο Βρεφονηπιακός σταθμός στη νότια περιοχή της πόλης του Αργοστολιού είναι από καιρό έτοιμος από κτιριολογική άποψη. Δεν λειτουργεί όμως, στερώντας σημαντική βοήθεια σε εργαζόμενους συμπολίτες και συμπολίτισσες και πολύτιμες θέσεις εργασίας σε επιστήμονες και βοηθητικό προσωπικό. Ο δήμος Κεφαλονιάς τι έχει πράξει για δώσει διέξοδο στο σοβαρό αυτό θέμα;

*Το κτίριο του Δημοτικού Γηροκομείου πάει να μοιάσει με το γεφύρι της Άρτας. Αλήθεια γιατί δεν προχωρούν οι εργασίες; Υπάρχουν οι πιστώσεις για την ολοκλήρωση του; Και ενώ η πρώτη αυτή πτέρυγα δεν έχει ολοκληρωθεί και οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι μεταφέρονται από δω και από εκεί ταλαιπωρούμενοι, ο δήμος εξαγγέλλει την κατασκευή και της... δεύτερης πτέρυγας! Αλήθεια γιατί αντί της δεύτερης αυτής πτέρυγας δεν αξιοποιείται το υπερσύγχρονο κτίριο του Γηροκομείου στη Σάμη; Γιατί πρέπει να δαπανηθούν εκατομμύρια ευρώ ενώ υπάρχει 'έτοιμο' γηροκομείο 34 θέσεων στη Σάμη που τώρα το καταστρέφει ο χρόνος και οι βανδαλισμοί;

Πιστεύουμε ότι όλα τα παραπάνω κοινωνικού χαρακτήρα προβλήματα είναι παρά πολύ σοβαρά για να τα αντιμετωπίζει ο δήμος με την ..αδιαφορία του.

Ο δήμος Κεφαλονιάς, αντί να σπεύδει να σταθεί δίπλα στους συμπολίτες που υποφέρουν, λειτουργεί όπως και το κεντρικό κράτος, όπως και η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, υλοποιώντας κατά γράμμα τις επιταγές της μνημονιακής πολιτικής.

Η ΝΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κεφαλονιάς-Ιθάκης καλεί τους υπό απόλυση εργαζόμενους του δήμου, τις εργαζόμενες και εργαζόμενους στην Βοήθεια στο Σπίτι, τις νέες και τους νέους άνεργους, τους συνταξιούχους και τη μεγάλη λαϊκή ριζοσπαστική πλειοψηφία να πάρει μέρος στις απεργιακές εκδηλώσεις της 20ης Φλεβάρη και στην προσυγκέντρωση της Πλατείας Καμπάνας. Να δώσουν με τη συμμετοχή τους απάντηση σε όσους στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές και τους οδηγούν στη φτώχεια και την απελπισία.