Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα υπεύθυνου ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απεργία της Π.Ν.Ο.

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 07:30

Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα υπεύθυνου ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απεργία της Π.Ν.Ο.

«Η απεργία της Π.Ν.Ο. είναι μια δίκαιη και αναγκαία απεργία. Έρχεται να απαντήσει στη συνδυασμένη κυβερνητική επίθεση απαξίωσης του κλάδου των ελλήνων ναυτικών.

Η τροϊκανή κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Νέας Δημοκρατίας διαλύει στην πραγματικότητα τον Οίκο Ναύτου με τις κεντρικές και περιφερειακές του δομές εντάσσοντάς τον στον Οργανισμό «φάντασμα», τον ΕΟΠΥΥ. Καταργεί το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, γραφείο με ειδική τεχνογνωσία και στοχευμένα προγράμματα για τους ναυτικούς, εντάσσοντάς το στον Ο.Α.Ε.Δ., τον οποίο ήδη διαλύει θεσμοθετώντας ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας. Μειώνει κατά 7% τις συντάξεις των ναυτικών και αυτό ως πρώτη δόση. Με την πλήρη άρση του cabotage αυξάνει ακόμα περισσότερο την ανεργία για τους έλληνες ναυτικούς. Καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Απειλεί με κατάργηση ακόμα και αυτό το ίδιο το Ν.Α.Τ.. Καπεταναίοι, μηχανικοί, ναυτεργάτες, άνεργοι ναυτικοί και βέβαια πιο πολύ από όλους οι συνταξιούχοι βρίσκονται σε απόγνωση.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συμπαραστέκεται στον αγώνα των ελλήνων ναυτικών και στην απεργία της Π.Ν.Ο.. Συμπαραστέκεται επίσης στον αγώνα των εργαζομένων στον Οίκο Ναύτου, στο ΓΕΝΕ και στο Ν.Α.Τ..

Ο αγώνας των ναυτικών θα ναυτικών θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και τη συνδυασμένη επικοινωνιακή επίθεση Κυβέρνησης και Μ.Μ.Ε., που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ανάγκες των παραγωγών ευπαθών προϊόντων. Εκφράζουμε την υποστήριξή μας και την κατανόησή μας προς τους χρήστες των ακτοπλοϊκών μεταφορών και τους παραγωγικούς κλάδους, όπως οι αγρότες της Κρήτης, που υφίστανται και αυτοί δύο χρόνια τώρα τις συνέπειες της κρίσης και αυτές τις μέρες τις συνέπειες από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών.

Όλοι καταλαβαίνουμε όμως ότι ο κοινός ένοχος είναι η κυβερνητική πολιτική. Όλοι άλλωστε θυμόμαστε την αμέριστη συμπαράσταση των ναυτικών στους αγρότες της Κρήτης, όταν αυτοί ανέβηκαν με τα τρακτέρ τους στο λιμάνι του Πειραιά. Οι παραγωγοί και οι εργαζόμενοι ναυτικοί έχουν πολλές δυνατότητες και τρόπους συνεννόησης, συνεργασίας και συμμαχίας. Όλοι μαζί, κοινός αγώνας ενάντια στη διάλυση της παραγωγής και της εργασίας που φέρνει η τρόικα και οι κυβερνητικοί υπηρέτες της. Αν οι ναυτικοί δικαιωθούν όλοι θα ωφεληθούν».

Θοδωρής Δρίτσας
Βουλευτής Α Πειραιά & Νησιών