Άλλαξε όψη ο εσωτερικός χώρος του αεροδρομίου Ζακύνθου (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 12:31

Άλλαξε όψη ο εσωτερικός χώρος του αεροδρομίου Ζακύνθου (εικόνες)

ΑΡΧΕΣ ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ

Μέχρι τις αρχές Φλεβάρη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο του το έργο της ανακαίνισης του αεροδρομίου Ζακύνθου από την Fraport και η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της υποδομής αυτής για τα επόμενα χρόνια προγραμματίζει μια τελετή για τα εγκαίνια.

Σήμερα στο αεροδρόμιο έχει ολοκληρωθεί το 99% των προβλεπόμενων εργασιών και η μόνη εκκρεμότητα που απομένει αφορά την ολοκλήρωση του νέου πυροσβεστικού σταθμού που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του αεροδρομίου.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο επισκέπτης του αεροδρομίου και ειδικά αυτός που έχει αρκετό διάστημα να επισκεφτεί τις αίθουσες του κτηρίου που μετρά λίγα χρόνια ζωής, θα δει πολλές αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν, με την πρώτη να αφορά τον χώρο που γίνεται η παράδοση των αποσκευών αλλά και ο έλεγχος των επιβατών.

Από τον Μάη, εντελώς διαφορετικός θα είναι και ο χώρος που φιλοξενεί τις εμπορικές δραστηριότητες αφού τα καταστήματα Dudy Free που εδώ και μήνες έχουν επεκταθεί σε μια πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια του πρώτου ορόφου, θα αυξηθούν και άλλο.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του αεροδρομίου κ. Βιτζηλαίο, ιδιαίτερα σημαντική είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων που δεν είναι ορατή από τους επισκέπτες και αφορά το σύστημα πυρόσβεσης, αλλά και το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που καλύπτει όλους τους χώρους του αεροδρομίου.

Αλλαγές υπάρχουν ακόμη στις τουαλέτες, στο χώρο των απολεσθέντων, στα ιατρεία και τα γραφεία της Αστυνομίας στις αίθουσες αφίξεων αλλά και αναχωρήσεων.

Σημειώνεται πως έχουν ήδη κατασκευαστεί τα 20 νέα check-in desks, το νέο μοντέρνο σύστημα διαχείρισης αποσκευών καθώς και 2 νέοι αξονικοί τομογράφοι για τον έλεγχο αποσκευών . Ο έλεγχος επιβατών/χειραποσκευών γίνεται πλέον στον 1ο όροφο των αναχωρήσεων και έχουν τοποθετηθεί ηλεκτρικές σκάλες καθώς και 2 νέοι ανελκυστήρες. Υπάρχει το νέο κατάστημα των duty free καθώς και νέα μαγαζιά με φαγητό, καφέ, σνάκς κ.α. Στον χώρο της πίστας υπάρχει πλέον νέα διαγράμμιση και νέα διάταξη στάθμευσης των αεροσκαφών καθώς έχουμε πλέον 8 θέσεις στάθμευσης και χρήση της πρακτικής push back που επιτρέπει την κάθετη διάταξη των αεροσκαφών εξοικονομώντας χώρο.

Οι χώροι αυτοί έχουν ήδη εξασφαλίσει το πιστοποιητικό περαίωσης εργασιών από ανεξάρτητη εταιρεία μηχανικών, διαδικασία που πραγματοποιεί το Δημόσιο και αυτή η διαδικασία αναμένεται το επόμενο διάστημα να γίνει και για το κτήριο του Πυροσβεστικού Σταθμού.

Σε ότι αφορά το παλιό κτίριο του αεροδρομίου, αυτό θα σφραγιστεί για λόγους ασφαλείας και η εταιρεία θα εξετάσει εν και καιρώ το κατά πόσο και αν πρόκειται να αξιοποιηθεί.

Σημειώνεται πως μετά και την πιστοποίηση των εργασιών και πιο συγκεκριμένα από την 1η Απριλίου του 2019 αναμένεται η αύξηση στα τέλη διαχείρισης

Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με το Δημόσιο, δύναται η εταιρεία από 13 ευρώ ανά επιβάτη να ανεβάσει την επιβάρυνση για τη διαχείριση του αεροδρομίου στα 18,5 ευρώ ανά επιβάτη από 1η Απριλίου.

Ρεπορτάζ: Μαριλένα Παπαδάτου

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του αεροδρομίου:

zante3zante3zante3zante3zante3zante3zante3zante3zante3

πηγή: ermisnews.gr