Σπείρα διακινούσε σημαντικές ποσότητες ηρωίνης και χασίς στην Λευκάδα

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 10:47

Σπείρα διακινούσε σημαντικές ποσότητες ηρωίνης και χασίς στην Λευκάδα

Τουλάχιστον 52 εξαρτημένοι χρήστες ναρκωτικών συνέθεταν το «πελατολόγιο» μιας επταμελούς σπείρας που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης στην Λευκάδα και εξαρθρώθηκε με μια καλά οργανωμένη επιχείρηση της Ασφαλείας στο νησί, τη Βόνιτσα και σε περιοχή του Αγρινίου.

Στην Λευκάδα συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες αρχηγοί του κυκλώματος ηλικίας 57 και 45 χρόνων και οι επίσης Έλληνες βοηθοί τους ηλικίας 41 και 51 χρόνων, σε περιοχή του Αγρινίου ο 27χρονος Αλβανός που προμήθευε με ηρωίνη την σπείρα και σε περιοχή της Βόνιτσας ο 41χρονος Έλληνας προμηθευτής της κάνναβης, ενώ αναζητείται ένα ακόμη μέλος του βασικού πυρήνα της.

Κατά την διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων και σε άλλους χώρους, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι ρεπλίκα, συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 85,8 γραμμαρίων, ηρωίνη σε βραχώδη μορφή βάρους εννέα γραμμαρίων, εννέα ναρκωτικά χάπια και δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας που άσκησε σε βάρος τους διώξεις κατά περίπτωση για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, αγορά, μεταφορά, αποθήκευση, παρασκευή και πώληση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Στους 52 χρήστες σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών για ιδία χρήση και άλλα αδικήματα.

protothema.gr