Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 11:46

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά (εικόνες)

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία ξεκίνησε στην Πάτρα, η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας, κάθονται σήμερα τα εννέα άτομα που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία του 22χρονου Μπακαρί Χέντερσον το καλοκαίρι του 2017 στον Λαγανά Ζακύνθου.

Η δίκη του άτυχου φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε μπαρ στον Λαγανά γίνεται υπό την παρουσία των γονέων του, που βρίσκονται από χθες στην Πάτρα σύμφωνα με το achaianews.gr.

Στο Βούλευμα περιγράφεται ο θάνατος του 22χρονου και γίνεται αναφορά σε έναν ακόμα δράστη, που χαρακτηρίζεται ως «άγνωστος κατά την κύρια ανάκριση». Εξι από τους εννέα ζητείται να δικαστούν για το αδίκημα «της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία», ένας για «άμεση συνέργεια στην ως άνω πράξη κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και δύο για «απόπειρα ανθρωποκτονίας από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση».


Ο καβγάς μεταξύ της παρέας του Μπακαρί και της ομάδας των Σέρβων που διασκέδαζαν στο ίδιο μπαρ είχε ξεκινήσει με αφορμή φωτογραφία selfie που έβγαλε μια σερβιτόρα σερβικής καταγωγής με το θύμα. Οπως τονίζεται στο βούλευμα, 11 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για το θάνατο του νεαρού Αμερικανού.

«Είναι χαρακτηριστική η ανεπανάληπτη συχνότητα των χτυπημάτων καθώς, καθ’ όσον το συμβάν που αρχίζει με το πρώτο χτύπημα, διήρκεσε μόλις ένδεκα (11) δευτερόλεπτα από ώρα 03.15.22 έως 03.15.33» επισημαίνουν οι δικαστές.

H μητέρα του άτυχου φοιτητή μίλησε στο iefimerida: Εχω πίστη στο Θεό ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη

Οι γονείς του αδικοχαμένου φοιτητή βρίσκονται από χθες στην Πάτρα, με τον νομικό τους σύμβουλο, ζητώντας την τιμωρία των ενόχων. Η μητέρα του,  Jill Henderson, μίλησε στο iefimerida, εκφράζοντας την ανησυχία της, καθώς σήμερα θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους κατηγορουμένους ως δολοφόνους του γιου της.  

«Εχω εμπιστοσύνη στο σύστημα και πίστη στο Θεό ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη»

«Στεναχωριέμαι γιατί πρέπει να βρίσκομαι σε μία πανέμορφη χώρα για έναν τρομερό λόγο. Είμαι πραγματικά πολύ ανήσυχη που θα δω για πρώτη φορά τους ανθρώπους που σκότωσαν τον γιο μου, αλλά είμαι ευγνώμων που η δίκη επιτέλους θα ξεκινήσει. Αν και το ελληνικό δικαστικό σύστημα δεν μου είναι οικείο, έχω εμπιστοσύνη και πίστη στο Θεό ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Χέντερσον, Ανδρέα Πάτση, στη δίκη «θα αποδειχθεί πως πρόκειται για μια εν ψυχρώ δολοφονία, καθώς ένας όχλος όρμησε στον Μπακάρι, του επιτέθηκε με γροθιές και σιδηρογροθιές, χτυπώντας τον στον κορμό και στο κεφάλι. Στο δικαστήριο θα αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στους δράστες, είναι σαφές το τι συνέβη και δεν υπάρχει καμία δικαιολογημένη εξήγηση, καθώς ήξεραν ακριβώς τι έκαναν».

«Οι γονείς του Μπακάρι ζητούν μόνο δικαιοσύνη για το παιδί τους και περιμένουν να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι για την απάνθρωπη αυτή πράξη», καταλήγει ο κ. Πάτσης.

Πηγή: iefimerida.gr