Πάτρα: Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο απέκτησε το μηχάνημα PET/CT

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 11:01

Πάτρα: Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο απέκτησε το μηχάνημα PET/CT

Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το PET/CT μηχάνημα του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής, στη μονάδα Τομογραφίας Ποζιτρονιακής Εκπομπής, που αποτελεί ευγενική δωρεά της Ελένης Διγενοπούλου προς το Πανεπιστήμιο Πατρών και η χρήση του παραχωρείται στο ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια».

Παρούσα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης ήταν και η δωρήτρια, Πατρινή Ελένη Διγενοπούλου.

Το νέο αυτό μηχάνημα αναμένεται να δώσει «ανάσα» στους ασθενείς της Πάτρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι μέχρι σήμερα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Αθήνα για τη συγκεκριμένη εξέταση.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η πρύτανις του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου καθώς και οι βουλευτές Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης και Νίκος Νικολόπουλος, η υπεύθυνη του Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Αχαΐας Ελενα Κονιδάρη.

Δωρεά Αξίας  1,5 ΕΚΑΤ. ευρώ στο Ιατρικό Τμήμα 

Η δωρεά του μηχανήματος PET/CT έγινε στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και κατ’ επέκταση των αναγκών των ασθενών της Νοτιοδυτικής Ελλάδας από την Ελένη Διγενοπούλου-Ζαφειροπούλου, που έζησε τα νεανικά της χρόνια στην Πάτρα.

Σε ό,τι αφορά το κόστος ενός σύγχρονου συστήματος PET/CT μαζί με τις απαιτούμενες ανακατασκευές και θωρακίσεις του ήδη υπάρχοντος χώρου, εκτιμάται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Η συγκεκριμένη δωρεά είναι το αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Βενετσάνας Κυριαζοπούλου, η οποία ήταν συγκινημένη και περιχαρής για την εν λόγω χειρονομία.Φόρτωση…

Φόρτωση…