Μπαράζ συλλήψεων σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο για παράνομη πώληση αερίου γέλιου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 11:33

Μπαράζ συλλήψεων σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο για παράνομη πώληση αερίου γέλιου

Συνελήφθησαν (17) άτομα, σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο για παράνομη πώληση αερίου γέλιου


Κατασχέθηκαν περισσότερες από (9.500) αμπούλες, πληθώρα μπαλονιών και άλλων  αντικειμένων

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του σχεδιασμού αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών των νησιών του Ιονίου, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, κατά το χρονικό διάστημα 01.06.2017 έως και 16.07.2017, δεκαεπτά (17) συνολικά άτομα για παράνομη πώληση συσκευασιών (αμπούλες, μπαλόνια και άλλα),  με αέριο γέλιου.  

Συγκεκριμένα οι συλλήψεις αφορούσαν:  

  • στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου, (9) άτομα, σε αντίστοιχες υποθέσεις, από τους οποίους (5) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί, κατά περίπτωση ιδιοκτήτες, υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και πλανόδιοι μικροπωλητές, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6541) αμπούλες,
  • στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων, (8) άτομα σε αντίστοιχες υποθέσεις, από τους οποίους (6) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3089) αμπούλες.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου και το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων, που πραγματοποίησαν τις προανακρίσεις, δικογραφίες , κατά περίπτωση ,για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για το παραεμπόριο και τη νοθεία τροφίμων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αντίστοιχες Εισαγγελικές Αρχές.

***

Το  «αθώο» ναρκωτικό της μεσαίας τάξης

Πρόκειται για τη... νέα τρέλα που έχει κατακλύσει τους δρόμους της Βρετανίας και σιγά σιγά επεκτείνεται και στη χώρα μας. 

Ουσιαστικά οι νέοι καταναλώνουν μαζικά υποξείδιο του αζώτου, γνωστό και ως «αέριο γέλιου» ή «hippy crack».

Είναι το καινούργιο «αθώο ναρκωτικό» της μεσαίας τάξης, καθώς προκαλεί το γέλιο σε εκείνον που το εισπνέει, αφού αρχίζει αμέσως να ονειροπολεί και να χάνει ελαφρώς την επαφή με την πραγματικότητα.

Το αέριο του γέλιου είναι άχρωμο, μη εύφλεκτο αέριο, με πολύ απαλή, γλυκιά μυρωδιά και γεύση κι εισπνέεται πάντοτε μέσα από ένα μικρό μεταλλικό κουτί ή  ένα μπαλόνι για να έχει προλάβει να ζεσταθεί επειδή είναι παγωμένο όταν βγαίνει από το δοχείο.

Παθήσεις και θάνατοι που «παγώνουν» το γέλιο 

Το υποξείδιο του αζώτου διαλύεται στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας την ποσότητα του οξυγόνου που ρέει στον εγκέφαλο και άλλα ζωτικά όργανα. Αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, προκαλώντας εγκεφαλικά επεισόδια, συσκότιση, επιληπτική κρίση και καρδιακή προσβολή.  

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου King George στο Λονδίνο το υποξείδιο του αζώτου ευθύνεται για 17 θανάτους μεταξύ 2006 και 2012.

newpost.gr